Clătite marocane cu aluat aearat, fin și aromat – Clătite 1000 și 1 de găuri

Ingrediente

  • 1300 ml apă caldă
  • 200 g griș
  • 2 lingurițe zahăr
  • 1 linguriță drojdie uscată
  • 600 g făină
  • 4 gălbenușuri de ou
  • 2 lingurițe ulei
  • 1 linguriță praf de copt

Mod de preparare:

1. Într-un bol, adăugăm toate ingredientele uscate. Amestecăm foarte bine până la omogenizare.

2. Treptat, adăugăm uleiul și gălbenușurile. Amestecăm foarte bine, pe urmă adăugăm apa caldă puțin câte puțin. Mixăm până obținem un aluat moale, fin și omogen.

3. Acoperim vasul cu un capac și lăsăm aluatul într-un loc cald timp de 90 de minute.

4. Coacem clătitele într-o tigaie încinsă, fără ulei.

Gătim la foc mediu și coacem doar pe o singură parte.

Să le savurați cu drag – Poftă bună!

Loading...